10 vragen aan Kees de Koning

10 vragen aan Kees de Koning
5 november 2020 3omar
In Geen categorie

In een tering inhoudelijke eerdere editie van de mini-interviews gaf Roxane de beurt door aan Kees de Koning. Een man die weinig introductie behoeft, een grondlegger, een begrip. Ergens rond shi tien jaar geleden zat ik met Kees in zijn Mercedes busje en gaf hij aan me toe dat hij mijn nummer Onderdagu regelmatig pompte via een gebrande cd. Een abstract nummer van mij en Jimmy de Ville die ik zelf niet eens helemaal begreep. En ook in de jaren erna bleef hij me verbazen met zijn smaak en daarmee invloed op de soundtrack van de Nederlandse historie. Ook heeft de platenmagnaat mij altijd gefascineerd omdat hij net als ik ook begon als schrijvertje en ik mij herkende in zijn hustlerschap. Zie je? Dan zeg ik dat ie geen indroductie behoeft maar dan doe ik het alsnog. Want ik heb schijt gap. Klik op het woord Shöppa en treat yourself.

Stel je groeide op in de 2000s met dezelfde skillset, wat zou je dan denk je voor carrierepad hebben gekozen?

Precies hetzelfde denk ik

Welke vd waves (de Extince postman wave, de opgezwolle wave, de jvt opposites wave, new wave, new new wave) zet je zelf t meest op?

Dat verschilt. Ik luister weinig muziek uit het verleden die we zelf hebben uitgebracht maar soms ben ik een melancholische bui en duik ik in 1 vd rabbit holes.

Om de paar jaar komt er een nieuwe hiphopgeneratie, wat had jij toen je hiermee begon t minst zien aankomen van de nieuwe game?

Qua stroming bedoel je ? Want voor mijn gevoel voelde dat allemaal erg logisch. Het ging ook geleidelijk. Het internationale succes van drank en drugs, Murda of Traag is nu het eerst wat in mijn hoofd opkomt.

Toen de industrie op zn gat lag, wat weerhield je van de handdoek erin te gooien en weer journalist te gaan worden?

Omdat ik het schrijven over wat andere mensen deden niet meer kon. Ik was van mening dat je beter dingen kon doen dan andere mensen bekritiseren.

De industrie lag trouwens al die tijd op zijn gat. Dus ik wist niet beter.

Zou een villa65 nu werken en wie moet dat hosten?

In mijn hoofd wel. Maar geen idee of dat echt zo is. Ik zou nu zeggen dj abstract, yuki Christus en yade lauren

Denk je dat de kritiek op drill rap kritiek is op de wreedheid van de huidige jeugdcultuur in het algemeen?

Onbekend maakt onbemind

Wat zegt het feit dat we het niet eens kunnen worden over cartoons over de staat van de mensheid?

Dat we verder weg staan van een beschaafde samenleving dan we denken.

Voel je je schatplichtig aan black culture?

Ja

Waarin zijn je kinderen slimmer dan je?

Waarin niet? #darwin

Wat heb je gedaan met je eerste miljoen?

Geïnvesteerd in meer muziek

Roxanes vraag: wat doe jij voor vrouwen?

Ik snap de vraag niet? De muziek die we uitbrengen is voor iedereen

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*