Tekstvlog 6: Veel sensa

Tekstvlog 6: Veel sensa
13 juli 2020 3omar
In Geen categorie

Welkom bij een nieuwe tekstvlog. Sorry voor het wachten maar het was een helse week waarin ik meer rare shit heb gezien dan drie volwassen gezinnen jaarlijks wordt aangeraden. We gaan het daar kort over hebben en we gaan het hebben over de publieke omroeps speciale racismedag en als we dan nog tijd over hebben gaan we ook nog een klein beetje breaking news en reclame sprenkelen over jullie oogbalvocht. Zet je schrap want het worden radicale sensa aankondigingen.

Weet je nog dat toen ik Mick Johan introduceerde tijdens de mini interviews en ik zei dat hij helemaal gestoord was? Helemaal het spoor bijster en niet goed in zijn bovenkamer? Nou dat heeft hij deze week weer eens dubbel en dwars bewezen hoor lezer godallejezus nog aan toe. Mandem belt me dat er een houten, coronaproof Colosseum met draaiend podium in de grote zaal van een theater bij de Dam staat en dat hij die programmeert. Of ik er de hele week elke dag comedy in wil doen. In een programma met mensen die zich in de fik steken, paaldansers en vele andersoortige markantigheden.

Voor mij is het alweer een jaar of vijf geleden dat ik mij in dat circuit begaf en als er iets is wat ik heb meegenomen uit de enkele luttele jaren dat ik de zware kunstvorm heb beoefend, is dat wel dat het heel moeilijk is om comedy te bedrijven buiten een comedyclub setting. Ik was even vergeten hoe grillig het is om daar te staan in een solliciterende positie: “Alsjeblieft, vind mij leuk” “please lach om mij”. Maar he, het is mijn broeder Mick, ik kan geen nee zeggen tegen hem. Ik keek er zelfs naar uit om weer grapjes te maken.

Nou, ik heb het geweten. Tijdens de eerste avond kende ik mijn tekst nog niet en speelde vanaf een blaadje. Dat moet er vreselijk dom uit hebben gezien. Tijdens de tweede show sliep het publiek of zo en kreeg ik geen enkel respons. De derde avond ging beter. Pas tijdens de vierde avond, toen de muziek act uitviel en mij werd gevraagd om een rapshow te doen, begon ik zijn kleinkunst event pas echt te loeven. Zo kan het dus ook, gewoon iets doen waar mensen wel op zitten te wachten. Ipv je domme grapjes doordrammen. De laatste avond mocht ik afsluiten. Het was de bedoeling dat ik een comedy set ging doen. Ik ging zitten, midden op het draaiende plateau, en heb in plaats van grapjes twee gedichten gedaan. De reacties waren overweldigend. Zo zie je maar weer kinders, volg altijd je eigen kaolo hart.

Tijdens Micks circusshow stond ook twee avonden mijn goede vriend Abel geboekt. Voor de tweede show hebben hij en ik een oude, vertrouwde studiosessie gedaan en liedjes gemaakt over onder andere CBD en baco’s. En wat doet die lijpe gast de volgende dag. Hij plaatst in zijn story dat mensen die demo van ons kunnen kopen voor vijf euro. En vlak voordat hij het aankondigt “oh ja, en ieder voor zich, ik ga niet delen.” Lol smh tattas.

Uiteindelijk heb ik hem gerepost en ook een aantal keer de demo verkocht en dat beviel tering goed zeg. Ik heb bij die paar sales meer geld gezien dan in de negen jaar dat ik professioneel muziek uitbreng. Weet je hoe goed mij dat zelfs is bevallen? Dat ik al mijn liedjes van Soundcloud heb gewist en dat jullie die nu alleen maar los kunnen kopen voor vijf euro. Klaar met het vrijwilligerswerk. Stuur je telefoonnummer naar info@omeomar.nl als je interesse hebt in een specifiek nummer. VOC MENTALITEIT NEEF.

Over mijn uitmuntende koopmanschap gesproken, het onkel shirtje met kapotveel straatmerken erop is uitverkocht. En bijgedrukt. En weer uitverkocht. De volgende druk is nu onderweg en ik denk dat je al te laat bent om te bestellen maar treur niet, want op Onkels Nevenactiviteit is altijd merch te koop. Sensationele aankondiging 2: BEGIN AUGUSTUS IS DE VOLGENDE EDITIE VAN MIJN NEVENACTIVITEIT IN SKATECAFE!

Wat in de tussentijd sinds de vorige vlog is gebeurd is dat mijn kindje @hetiseenhefla meer dan 10k volgers heeft bereikt. Hoera. Wie had dat ooit gedacht dat vooroordelen uitvergroten zo succesvol zou zijn. (check deze lijpe brug die ik nu ga slaan) De NPO is ook flink met vooroordelen en karikaturen aan de haal gegaan. Zo hebben zij een hele dag lang uitzendingen gehad over racisme. Ik heb kapotveel shit daarvan bekeken: het “racismedebat”, het racismegesprek, de docu over Anton de Kom, het racisme-experiment en meer. De bevindingen volgen in de volgende vlog, want er moet eerst geld verdiend worden voordat ik je gratis krant kan gaan spelen. Yellah bedankt voor het lezen en qowed.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*