10 vragen aan Spacekees

10 vragen aan Spacekees
5 juni 2020 3omar
In Geen categorie

Het was de early 2duizends en er was schrikbarend weinig te doen in Noord. Als we het buurthuis niet hadden waren we denk ik stenen gaan eten. Het buurthuis heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Shout naar het buurthuis. Non shout out naar overheid die 260 miljoen gaat korten op jongerenwerk om waarschijnlijk multi nationals overeind te houden met dat geld.

De broer van Joey was Ollie, een gezette jongen die zelf zijn nike airforce inkleurde met stiften. We vingen op dat de broer van Joey dj les gaf in een of ander centrum naast te bieb. En we waren er als de kippen bij.
Tijdens een van deze lessen kwam een vriend van Ollie binnen, vroeg in de middag, met een fles witte wijn in zijn hand. Ik wist toen al dat ik ook zo wilde worden later. Zijn naam was Kees en wat ik toen nog niet wist was dat hij de Socrates van de Nederlandse rap was.

In de jaren erachter werd mij steeds duidelijker dat Spacekees een soort Yoda is. En dat je soms gewoon moet afreizen naar het moeras van Amersfoort zodat hij je levenswijsheiden kan bijbrengen in onnavolgbare zinnen. “Jonko roken jij zult.”

In de jaren hierna volgde dus mijn eerste keer Kribbe dankzij een shoot van Brian en daarna maakten Tarik en ik veel muziek bij Kees. Als je een dieper gesprek tussen mij en Kees wilt beseffen dan kun je de Pompcast aflevering van ons terugchecken. Maar voor nu moet je het doen met deze intro en deze antwoorden.

Kees is een enigmatische verschijning en hoe meer je hem probeert te begrijpen hoe meer je erachter komt dat dat doel juist het tegenovergestelde vereist. Helemaal zen boeddhist achtig niks moet je willen begrijpen en dan kom je bij de kern van waar Kees voor staat: je moet het leven meemaken en niet willen doorgronden. Hoop dat ik het zo goedheb samengevat. Hier in elk geval een grootheid waaraan ik zeer schatplichtig ben: SPACEKEES!

Tellems vraag: SpaceKees, ik wil hem vragen, wat vind je de vetste ontwikkeling in NL’se rap uit de afgelopen jaren?

Dat je er echt goed aan kan verdienen. Ik zag dat natuurlijk 10 jaar geleden al aankomen, maar gelukkig heb ik gelijk gekregen. Daarnaast is het voor mij de enige muziek die er toe doet. Al je favoriete genres zijn te vinden binnen hiphop.

Wat maakt Spacekees boos?
Getting stabbed in the back

zou mcgregor halen tegen gaethje?

Sure, gewoon 1 linkse op die bek. Ferguson had zich niet goed kunnen voorbereiden op een striker, anders had hij hem ook al geklapt. Aan de andere kant, misschien is het ook wel klaar met Mcgregor. Misschien heeft hij teveel geld om nog hongerig te zijn en niemand is natuurlijk onder de indruk geraakt van die overwinning op cowboy. Met andere woorden: ik weet het niet 😘

top 3 voertuige waarin je zou willen kunnen transformen
Audi R8
Sub
Planeet

top 3 pokoes van jezelf

KING, SLIDE NIET IN JE TOWN, 02

grootste misconception over spacekees

Dat hij niet naar Temptation Island kijkt

wat is je litste herinnering in de kribbe

Abel die een volledige conversatie met een jas hield

waren van alle kribbe lichtingen wij niet de allertalentvolste</strong

The best is yet to come

wat is je politieke voorkeur

Overheid doet niks

matteren black lives?

100%

Op Slide niet in je town, gruwelijke pokoe overigens, rap je dat je bijna dahelijks huilt. Waarover dan?

Vanalles. Als iemand in elkaar word geklapt in de UFC, mooie muziek, films
series.

aan wie geef je m door en wat wil je hem of haar vragen

Hier heb ik geen zin in hoor Ooms, jij mag iemand anders vraagjes stellen. Je bent niet voor niets de god interviewer/journalist 😘❤️

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*