10 vragen aan Tellem

10 vragen aan Tellem
28 mei 2020 3omar
In Geen categorie

Nogmaals een major shout out naar Brian dat hij ooit met het idee kwam dat Tellem en ik samen iets moesten doen. Het heeft me een waardevolle vriendschap opgeleverd, baanbrekende muziek, gruwelijke optredens en een paar van mijn meest memorabele zomers ooit in Amersfoort. Als ik daar niet zo vaak was geweest om die tape met Tarik te maken, was ik misschien wel nooit naar Noahs Ark geswitcht en had mijn leven er heel anders uitgezien. Kortom de volgende gast heeft een profound influence gehad op onkel die je vandaag elke week leest.

The man has got it all: hij heeft de looks, kan zingen, kan produceren, is meesterlijke freestyle raplegend, kan vormgeven, broer als je niet uitkijkt kan ie zelfs dansen. In de tijd dat ik hem leerde kennen was hier nog niet veel van naar buiten gekomen, alleen de tape met Murda Turk en een paar losse solo dingetjes. Maar waar voor mij al zijn talenten samenkwamen in wahed lijpe summum was zijn eerste EP aura en met name op de single Mooier. Hij produceerde de tape grotendeels zelf en perfectioneerde het eindproduct zorgvuldig voor een jarelange periode. Heel anders dan de ruina manier waarop we Drerrie Unitedmateriaal maakten. En toen kwam de mindblowing Michael Middelkoop video voor misschien wel het allermooiste Nederlandse liefdesliedje dat ik ken.

Broer ik maak al langer dan anderhalve decennium raps en ik kan je dit vertellen: je kwetsbaar opstellen in rapmuziek is honderdduizend keer zo stoer als stoer doen zelf is. Stoer doen is het makkelijkste wat er is. Maar zo all out gaan qua thema, qua look en qua sound is iets waar ik erg naar opkijk en waarvan ik wou dat ik daar de ballen en het talent voor had.

Niet voor niets is het stokje aan hem doorgegeven door Barttelini, want de twee daggoes zitten samen op wat onvoorstelbaar harde pokoes te broeden. De volgende release op het moment van schrijven is er bijvoorbeeld eentje die weer heel lang in mijn Spotify favorites gaat sudderen net zoals vele andere Tellem tracks. Ben groot fan broski, breng sneller uit breng breng! (De lezers die hierop hebben geklikt voor de sappige Kribbe tories: fuck you all. What happens in the Kribbe stays in the Kribbe) Hier is de nederlandse Craig David, Tellem!

Barts vraag: nooit meer zingen of nooit meer rappen?

Nooit meer rappen. Ik vind melodieën gewoon leuk om te verzinnen. Iemand die geen Nederlands verstaat kan het nog steeds beseffen en in het ergste geval kan ik het nog altijd in het Engels doen. Ik ga bijv nooit Engels rappen.

Waar komt de bijnaam Young Steeg vandaan?

Hahaha

Wat is je top3 pokoes in t berbers?


Deze schieten me te binnen, willekeurige volgorde

– Arayd Djoun Ino
– Ga3 Ga3 ya Zoubida
– Morad Salam – Thamchunta (hoor die mixtape tag)
– Numidia – Tmazight (ft. Barachid)

Ben je nog Michael fan na alle shade?

Altijd toch pak beetje zon.

Welke backstreetboy identificeer je je t meest?

AJ McLean. En JC Chasez van NSYNC. Wow allebei ‘2 letters voor hun naam’ swag.

Favoriete Drerrie United pokoe?

Lowf omdat iedereen Love spelde als ‘Lowf’ na die pokoe. Die kunnen we in onze zak steken. S/o Lil Kleine en Spacekees!

Wat is de meest waardevolle les die je van spacekees hebt geleerd?

Wow, deze brug die per ongeluk geslagen is blows my mind. De meest waardevolle les die ik heb geleerd is ‘rap langzamer’. Ik rapte altijd snel omdat ik ze3ma kon laten zien hoe goed ik was. SpaceKees was de eerste die ik Nederlands hoorde rappen in die stijl. Hij was heel vroeg op dat, 2007 ofzo. SpaceKees was sowieso de eerste met heel veel shit maar thats a story for another time. #protectspacekeesatalltimes

Welke anime op netflix moet ik vlakken?

Steins: Gate is het beste wat er nu op staat. Het gaat over tijdreizen en de consequenties van dien. Tellem’s Anime Aanrader.

Favoriete nederlandstalige rap tune die niet van jezelf is?

Kempi – Mixtape 3 Preview van De Mixtape 2 (Flexbomb) was ik laatst aan ‘t luisteren. Een van me favs.

Hoe is Ali B in het echt?

Voor mij een van de realste die ik heb ontmoet in deze industrie. Hij is ook een gekke roastmaster deluxe trouwens maar mij heeft ie nog nooit geroast en ik hoop dat dat zo blijft als ik eerlijk ben. Voor de rest is niemand veilig. Ik weet nog dat ik een feature zocht voor ‘Bewegen’ en dat hij zei dat hij weinig features deed op dat moment en dus niks kon beloven. Maar toen hij ‘Bewegen’ had gehoord was hij diezelfde dag nog in Amersfoort om zijn verse te leggen. Én hij was op de clipshoot. Dat is Ali man. S/o naar Ali B.

Aan wie wil je nog een shout out doen?

S/o naar Barttelini (je spelt het met 2 t’s), hij was niet aan het liegen toen hij zei dat we 75829 pokoes hebben. Ik leerde hem trouwens kennen bij een optreden van SpacePunk (SpaceKees met rockband). S/o naar onze pokoe ‘Wauw’ nog steeds op Spotify op de maxisingle ‘We Blijven Lachen’ met de gelijknamige pokoe. S/o naar Jay Sunsmith op de artwork.

Aan wie geef je m door en wat wil je diegene vragen?

Ik geef hem aan SpaceKees, ik wil hem vragen, wat vind je de vetste ontwikkeling in NL’se rap uit de afgelopen jaren?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*