10 vragen aan Barttelini

10 vragen aan Barttelini
22 mei 2020 3omar
In Geen categorie

Dit verhaal begint op de middelbare school in ongeveer de tweede klas, als men terugrekent dan was Barttelini toen nog een jaartje of drie. Mr Wonder aka Steven Appels is in deze tijd lid van een rapcrew genaamd SLSP, oftewel de Schadelijke Lyrics Spittende Players. Needless to say wilde ik daar onderdeel van zijn puur en alleen al om de naam. Niet lang daarna waren alle leden met pensioen en Steve en ik een rapduo.

In de jaren erna ging Steven zich steeds meer toeleggen op het draaien van platen en ik meer op het draaien van jonko. Eindstand fastforward shi 15 jaar is hij een bekende dj en ik een semi bekende rapper. Op een gegeven punt in life raakt hij bevriend met Lady B en stuurt mij een paar beats van haar op. Ik kies er eentje uit om schadelijke lyrics op te spitten. Dit was na het succes van Jamanbroer dus je weet dat ik de weg van de minste weerstand beslenterde en gewoon weer een driewoordcombinatie bedacht die hip, hot en happening was: ditmaal was dat Gek dom lit.

En zo geschiedde. Steven produceerde overigens ook de gehele clipshoot en ik ondersteunde hem daarbij en trommelde figuranten op door een rooksignaal eruit te gooien op Insta. Het leverde iets van 30 enthousiaste kids op die ik allemaal in een groepschat kankerde om ze in 1 keer uit te kunnen leggen wat de bedoeling was.

Alle kids kregen een rol en het was nog een hele klus inclusief ruzies met de Airbnb osso eigenaar om alles er in 1 keer op te krijgen binnen een enkele draaidag, maar 1 ding stond vast: er moest en zou taart uit iemands hand geslagen worden. En die jongen was zonder dat ik het wist een van ’s lands geniaalste producers.

Nu we bijna een heel album samen hebben gemaakt waarop ik mijn dertigerschap op een leuke manier probeer te vertalen naar muziek kan ik jullie vertellen: deze man gaat het maken. Hij heeft talent maar werkt ook hard, is jong, knap en ambitieus en staat nog steeds in mijn telefoon als Clip27 omdat ik te lui ben om het te veranderen maar ook om me te herinneren om nooit iemand te onderschatten uit wiens hand je taart slaat. Het kan zomaar een legend in the making zijn. Veel leesplezier met future hall of Famer Barttelini!


Carlos z’n vraag: Aan Barttelini , Liever 50 miljoen streams op een slechte track of 1 miljoen streams op je favo release?

Ik zou dan toch kiezen voor 1 miljoen streams op mijn favorite release! Gewoon omdat je echt een soort feeling hebt bij je favoriete release.

Waarom wil je altijd house maken?

Haha, dat is niet waar! Ik wil niet altijd house maken, vaak wel maar dat pakt dan 9/10 keer ook goed uit. House geeft me gewoon vaak zo’n feest mood ofzo.

Wat is je favoriete pokoe van Oasis en waarom? (voor de lezer ik dacht ooit te hebben gezien dat hij fan was van de band Oasis maar hij was fan van het album Oasis, maakt niet uit, keep it moving)

CUIDAO POR AHI man, die pompt ook echt tering lekker in de auto.

Met welke internationale artiest MOET je werken?

Ik heb echt lang na moeten denken over deze vraag, maar dat zou J Hus zijn.

Wat doe je precies bij Project Money?

Ik maak gebruik van hun studio (love), en help David regelmatig met het mixen van tracks.

Wat is je favoriete release van jezelf?

Tellem – Wauw, dat is na het maken van 2435271 poku’s onze eerste release.

Wat is je top 3 producers?

Yung Felix
Ramiks
Project Money

Voor altijd een tag waarin ik zeg ‘Omar keurt deze beat goed’ of nooit meer splice gebruiken?

Hahaha, nu lijkt het of ik al mn beats splice. Maar dan ga ik toch voor nooit meer splice. Haal m’n samples wel ergens anders vandaan!

Wat is de waardevolste les die je hebt geleerd van Felix?

Ik heb heel veel van hem geleerd, maar de meest waardevolle is voor mij dat je de tijd die je hebt niet onbenut moet laten, en focussen op bepaalde doelen. Die ene life changing beat zou zomaar in die ene 5 minuten dat je dacht van ‘ik heb ff geen zin’ gemaakt kunnen worden.

Overhoring van t refrein van Het is een hefla: wat betekent hefla, shta7, sta7, bezzef en besa7

Feest, dans, dakterras, veel, en echt waar (Toch)

Is New Wave 2 wel compleet zonder een Barttelini beat?

Nee man sowieso niet. Ze moeten me echt checken voor New Wave 2.

Aan wie geef je m door en wat wil je diegene vragen?

Ik geef m door aan Tellem. Nooit meer rappen, of nooit meer zingen?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*