Drie willekeurige gedichten

Drie willekeurige gedichten
18 mei 2020 3omar
In Geen categorie

Overal in mijn icloudnotities zijn verdwaalde gedichten verstopt tussen stapels met aantstootgevende rapteksten. Alle gedichten die een doel zullen gaan dienen heb ik met de pen overgeschreven in een boekje zodat elke letter telt, dus de gedichten die nog ronddolen in mijn telefoon en mijn cyberspacewolk zijn gedichten die nergens voor bestemd zijn. Anders gezegd, het zou zonde zijn om die niet te delen met jullie, mijn lieve, trouwe wekelijkse lezers. Van veel gedichten heb ik geen idee waarom ze zijn geschreven maar het doel is wel steeds hetzelfde: oefenen oefenen oefenen. Van dit volgende gedicht weet ik in elk geval wel dat ik het heb voorgedragen in de Kapotcast episode met Adje. Verder is ie denk ik bedoeld voor jou.

Teken Kadaffis kadaver aan een kruis
Naast neo liberalen met hakenkruizen in een krant waarop ik wat krokants kruimel in de dampkring
Nog steeds een stenen kopstotende ezel
Met belasting opgelegd door wezels
Zo strijdvaardig knagen aan kleine letters
Toch toekijken als kennissen per trein worden weggezet
Je bloed in verzorgtehuis in de badkuip een hond
Beschimmelde kaas in een wijnrode mond
ren door de markt juten zak op de rug
Op mn schouder een aap verbrand een brug als ik vlucht
Niet een Noodzaak maar vlucht van een miskende prins
In het Land van piraten met goud in de kist
Toeters die tetteren defensiebudgetten kletteren neer op plekken met lekkerder weer
Maar mooi weer spelen en brood
Helaas is niet een ieder een plek beloofd op de boot
Galgje, het antwoord is saddam hoessein
Massavernietigingshash in mn brein
In de wolk schrijf ik een lied voor mn dolk
En als ik dat had was het ook voor mn volk
Een lofzang op de tienervaders hoewel ik nooit een ben geweest
Op de dealers op driewielers voor hun ondernemingsgeest

In die tijd werkte ik als nachtportier in wahed zehma duurzame hotel. In de praktijk kwam het gewoon neer op 15 euro vragen voor een aanstellerig ingepakte stel vijgen of zo. Het was een parttime baan die ik perfect kon combineren met schrijven, memes verzinnen en luisteren naar demos van mijn aanstaande album. Tijdens zo een ellenlange tergende dienst schreef ik uit verveling het volgende:

Met stoffer
Langs planken onder snijplanken
In de vorm van amsterdamse gevels
Typisch onbetaalbaar geprijsd
Langs lange lijsten vegan producten waar geen nederlandse naam voor is bepaald
Omdat de taal de ambitie nog niet heeft ingehaald
Langs gezelschapsspellen die niet duren op deze uren
En het pad waar een dronken duitser briesend de aftocht blies
Langs de drankenplanken waarop ik zijn bestelling terug schuif
Wuivend langs glazen die op vallen azen
Tot alles volledig afgestoft is geborsteld
Is pas afgerond
Mijn favoriete taak van de ochtend

Tot slot trof ik wahed gedicht aan dat me heeft geholpen mij te plaatsen voor het NK poetry slammen. Voor het schrijven heb ik letterlijk gegoogled hoe je een sonnet moest schrijven. Nadat ik wist hoe dat moest, kwam het moeilijkste deel, namelijk het bepalen van een onderwerp. Ik besloot maar met het beste onderwerp te komen dat er bestaat, namelijk de twee krachten waartussen het leven zich begeeft. De god en de duivel in het mini universum dat zich bevindt in je hoofd. Nadat ik had gesproken bij de jaarfinale van Festina Lente kwam er een vrouw op me af van Ruigoord en boekte mij voor een optreden in de kerk daar. Na een voordracht met tussendoor luid applaus en aanmoedigend gejuich stelde zij in mijn afkondiging voor dat ik vaker sonnetten moest schrijven aangezien er nog weinig mensen waren die dat goed deden. Wie weet, vriendelijke mevrouw.

Het goede is in het kwade minder vaardig
Het goede voelt zich schuldig
Onverzadigd ongeduldig
Het kwade voelt zich minderwaardig

Het kwade is voorbarig
Het goede onwaardig onrustig
Het kwade is vernuftig
Het goede is soms te goedaardig

Het kwade is vuur en het goede zand
Liefde is water
Ik rust in de lucht

Misschien heb ik het zelf in de hand
Is nu ook later
En dit wel mijn laatste zucht

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*