10 vragen aan Carlos van Project Money

10 vragen aan Carlos van Project Money
18 mei 2020 3omar
In Geen categorie

Om gewoon vrolijk (pun intended want netals Atlynn heet ook Carlos Vrolijk van zijn achternaam) door te gaan waar we gebleven waren: de rest van de EP werd samengesteld tot een coherent geheel. Een Abel beat, een Sliscobars beat, twee Dixak beats en twee van Yung Felix hadden de uiteindelijke selectie behaald. Alle tracks verbeeldden de onderwerpen die probeerden meer inhoud toe te voegen aan gangsterrap zoals we die al decennia kennen. Wat dat betreft was het een EP in de geest van 2pac: zelf was ik niet zo een hele grote gangster, maar ik vond het wel belangrijk dat die verhalen gedegen werden verteld.

Voordat mijn debuut Nonkel kon uitkomen echter was er nog een laatste station dat we moesten passeren en dat is het mixen en masteren. Hiervoor was Noahs Ark een samenwerking aangegaan met Project Money, jongens die ik nooit had ontmoet maar die wel een enorme staat van dienst aan het bewerkstelligen waren met hun producties. Ook mijn volgende twee EP’s Hombel en Drerrie als mij zijn door hen afgewerkt tot oorstrelende eindproducten.

Die laatsgenoemde, volledig door een van ’s lands getalenteerdste producers Felix geproduceerde EP stamt alweer van 2017, een jaar waarin ik een belachelijk knappe vriendin had, in dure auto’s reed, succesvol ondernam en regelmatig tourde met Yung Internet. Alles ging voor de wind. De merch verkocht goed, ik kwam zo een tien kilo aan, ging bij betere gyms boxen en was niet meer de skinny ass bitch die ik altijd was. Toch stopte de fun abrupt en viel die hele lifestyle als een kaartenhuis ineen. Het meisje verdween, het geld verdween, onderlinge spanningen met vrienden namen toe, ik zat er niet lekker meer in. Bovendien was ik klaar met zwoegen in de studio als de Woordenschat playlist toch de voorrang gaf aan tien jaar jongere talentloze nerdjes die rapten over 1 kledingmerk en was het beu (nog nooit gebruikt, beu, voor alles een eerste keer) te moeten wachten op facturen die mensen veel te laat betaalden, kortom ik snakte weer naar loondienstslaaf zijn en stortte me niet lang daarna weer op lesgeven.

Hou vol, dit gaat op een gegeven moment eindigen bij Carlos, je moet me gewoon even de ruimte geven om te ventileren bro. In de twee jaren die erop volgden ben ik echter niet helemaal gestopt met muziek maken. Integendeel, ik heb het plezier in het maken van muziek hervonden. Door diepe gesprekken met Filosofische stilte, door de reunie met Jimmy de Ville, de producer van mijn eerste nooit uitgebracht doch zeer vooruitstrevende plaat die voor Topnotch bedoeld was, door een enkele studiosessie met Josbros die op weer een ander niveau opereerde en daarna nog vele andere lieve en talentvolle mensen. Al deze sessies hebben me doen inzien dat mijn hart ligt bij het maken van muziek en dat er weinig is dat me zo gelukkig maakt als in de studio zijn en de resultaten logen er niet om. Langzaamaan begon zich als vanzelf een album te vormen.

In laatste instantie werd Bartelini aan het rijtje producers toegevoegd maar heeft eigenlijk het hele album opnieuw uitgevonden dankzij zijn diepgaande talent voor zowel het maken van beats als het afwerken van demos die meteen al beter klinken dan veel mensen hun hitsingles. Hij werd 20 jaar op een van onze eerste sessies, waarin wij, hoe toepasselijk, het nummer Hefla opnamen, die nu al legendarisch is ookal heeft niemand die nog gehoord. De studio waarin we dat opnamen is van het duo Project Money, omdat Bart daar nauw mee samenwerkt. Of de subliemheid van mijn tracks met Bartelini een correlatie heeft met de druk van de talloze platen van goud en andere edelmetalen aan de muur of enkel en alleen met de synergie tussen mij en de jonge prins weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de studio die ik met veel dankbaarheid gebruik van onze volgende gast is en dat ik blij ben dat ik hem dankzij zijn nicht eindelijk voor het eerst mag spreken. Hier volgt het mini interview met Carlos!

Atlyns vraag: Mijn vraag aan hem is waar zie jij jezelf over 10 jaar en wat wil jij als verse vader mee geven aan je zoon als je nu een gesprek van man tot man met hem zou kunnen hebben, wat zijn jou wijze woorden for the future..

Ik hoop met een grammy op de schoorsteen in LA te wonen en al mijn doelen te hebben behaald die ik nu voor de aankomende jaren gesteld heb.

Ik wil JJ graag meegeven dat hij alles kan bereiken wat hij wilt en ik hem daar volledig in zal steunen.

Hoe is Project money bij elkaar gekomen

David en ik zijn bij elkaar in de klas gekomen op de Herman Brood Academie. Hier hebben we samen met Josbros echt super veel muziek gemaakt.

Wat is t idee achter de naam Project money

We hadden een mapje op de computer met beats waarvan wij dachten dat ze “money” zouden opleveren haha.

Wat mis je t meest van solo produceren?

Ik produceer bijna altijd solo, David ook. Dat hebben wij eigenlijk altijd gedaan. Hij mixt wel 90% van mijn tracks.

Op welke artiesten met wie jullie werken slaapt men?

Yade Lauren, Kans & Philly Moré hadden alle 3 al veel groter moeten zijn dan ze nu al zijn.

Wat is de taakverdeling in jullie crew?

Ja zoals ik hierboven al zei doet david vooral nog mijn mixwerk.

Wat is je tip aan mensen die zelf produceren?

Maak wat je leuk vindt, niet wat “in” of populair is.

Wie van jullie is de betere producer lol

Sws ik, David is tering nep.

Hoe kennen jullie Jonna?

Ik heb Jonna net na New Wave een insta dm gestuurd of hij naar de studio wilde komen. Hij is de dag erna gekomen en we hadden toen gelijk onze eerste release “Simpel” gemaakt. We zijn in korte tijd goede vrienden geworden en ik heb als zijn DJ elke club en zaal in Nederland wel gezien.

Ik kan me voorstellen dat met zo een muur vol platen dat niet meer veel voldoening brengt, waar doen jullie t nu voor?

Elke plaat blijft bijzonder, het is toch een soort erkenning. Muziek maken is nog steeds het gene wat ik het leukst vind om te doen. Elke keer weer een nieuw doel bereiken.

Aan wie wil je m doorgeven en wat wil je diegene vragen?

Aan Bartelini , Liever 50 miljoen streams op een slechte track of 1 miljoen streams op je favo release?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*