10 vragen aan Gwen Pol

10 vragen aan Gwen Pol
6 mei 2020 3omar
In Geen categorie

Hoi mensen ik heb vandaag een kaolo ingewikkelde dag man broers, ik heb 4k van de overheid gekregen maar ook een auto total loss gereden. Een rollercoaster van emoties waardoor ik niet in de gelegenheid ben om een leuke intro te verzinnen voor deze getalenteerde topper van een mens aan wie ik tien vragen heb gesteld.

We kennen elkaar van Spunk, hebben samen met een sterrencast in Sterke Verhalen geacteerd, ze maakt zieke docu’s voor Vice, ze is de vriendin van Piet Parra (dit noem ik als inleiding van een van de vragen verder is ze natuurlijk een strong independent black woman) en ze gaat jullie nu entertainen terwijl ik even verder ga solliciteren op Monsterboard. Hier is Gwen Pol!

Almas vraag: Wanneer gaan we dansen?

Vrijdag voor je deur op afstand!!!

Wat is het domste dat je hebt gekookt deze lockdown?

Ik denk alle 10 taarten die ik heb gemaakt. Ik ben echt volledig in de Rona thirst trap gelopen en heb de eerste weken alleen maar gebakken. En ik hou helemaal niet echt van taart (ik heb ze allemaal opgegeten).

Hoe ben jij ooit bij Spunk terechtgekomen?

Ik zat op dezelfde middelbare school als Jan Hoek, we waren vrienden (ik was 14) en hij vroeg of ik wilde schrijven. Dat wilde ik maar ik ben toen al vrij snel weer gestopt. Drie jaar later vroeg Jan of ik samen met Wieger Windhorst (destijd m’n verkering) of we mee wilden denken over een videoplan. Dat werd de dagelijke vlog As The World Spunks. Overigens spraken we toen vlog uit als v-log (vie-log). En had ik zelf geen internet thuis.

Herinner je je de domste as the world spunks item? Please share

Domste by far is een aflevering waarin we alles moesten rappen. Ik weet niet of je hebt gezien hoe wit ik ben maar ik ben dat dus nogal. Ik heb echt nooit plankenkoorts gehad voor opnames maar voor deze opname heb ik mezelf kwijt gemaakt in het gebouw van Spunk en moesten Wieger en Kees (van Nieuwkerk, de regisseur) me eerst zoeken en toen onder dwang mee terug nemen. Ik ga geen link sturen, zoals je natuurlijk wel begrijpt.

Craziest docu’s die je hebt gedaan

Een van de raarste dingen was een docu voor VICE in een apenlaboratorium hier in Nederland. Een medewerker daar leerde me wat verschillende gezichtsuitdrukkingen van de apen daar betekenden en toen ik een moment alleen met die apen had deden ze allemaal de ‘HELP’ blik. Op deze apen wordt nu waarschijnlijk ons corona vaccin ook getest.

Geef s 5 docu tips

Ok dit wordt een random selectie van classics en minder classics:

‘ Don’t be a dick about it’ van Benjamin Mullinkosson.
Gaat over twee broertjes waarvan er één geobsedeerd is door de TV show ‘ Survivor’ en elke avond tegen wil en dank eliminatierondes houdt binnen zijn eigen gezin.

‘The Devil and Daniel Johnston’ van Jeff Feuerzeig ,over het leven van de manisch depressieve muzikant Daniel Johnston. Een van de mooiste films ooit vind ik.

‘ All Inclusive’ van Corina Schwingruber Ilić. Een hele korte docu over luxe cruises.
Het zijn eigenlijk alleen maar beelden maar zeker nu in deze tijd echt bizar om te zien wat voor gekke varkens mensen eigenlijk zijn als je de juiste omstandigheden creëert.

Nu op netflix staat een docu genaamd ‘ Secret Love’ over twee vrouwen die na 65 jaar samen te zijn eindelijk open voor hun liefde uit kunnen komen. Cute en belangrijk.

En natuurlijk ‘ Paris is burning’ van Jennie Livinston over de Vogue scene in New York in de jaren 80.

(Verder raad ik de bijzondere docu ‘ Jurrassic Park’ van Steven Spielberg aan, over een dinosaurus park dat in de jaren 90 op Costa Rica werd geopend en waar niet alles volgens plan ging! Heel bijzonder dat ze dat toen zo nauwkeurig vast hebben weten te leggen. )

Wanneer is je acteer comeback?

Ik hoop nu!
Ik heb werk nodig. Ik ben een ZZP’er in coronatijd en ik ben versatile! Hire me.

Hoe sta je in de palestina kwestie lol
FREE PALESTINE

Tegen wie kijk je op in da game?

Jeff Goldblum. Ik zit helemaal niet in zijn game maar ik kijk nou eenmaal tegen hem op.

Wat is de mooiste piece of art in t pol/parra huishouden?
We hebben een werk van Seeger Baas thuis, het is piepklein maar geeft je een hele wereld. Echt heel vet.

Aan wie geef je m door en wat wil je diegene vragen?

Ik geef de stok door aan Mick Johan en wil weten of hij nog weet hoe mijn stem klinkt.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*