10 vragen aan Hussein Suleiman

10 vragen aan Hussein Suleiman
24 april 2020 3omar
In Geen categorie

Lieve lezers. Na het daverende succes van en de overweldigende reacties op het mini interview met Sef heb ik besloten vaker mensen dingen te vragen op de site. Om ervoor te waken dat ik niet alleen mensen uit mijn eigen kring interview, laat ik de geinterviewde persoon de volgende gast kiezen. Zo hou ik het spannend voor zowel mij als voor jou, lieve helemaal doodgepamperde lezer van me. De eerste gast is een van de oprichters van Daily Paper, Hussein Suleiman, die tien vragen beantwoordt vanuit NYC waar hij in quarantaine zit.

Ik hoorde van Huzane shit gaat faya in de game. Enkele lezers zullen deze zin herkennen, de openingszin van het nummer Overheid doet niks. Nooit had ik bevroed dat die zin nog zo een grote rol in mijn leven zou spelen. Jarenlang lang heb ik met veel plezier en overgave een radio-item gemaakt met dezelfde titel. Shout out naar Vieze Freddy die dat in een video riep, omdat hij glas in zijn voet had en overheid niks deed. Lekker Fred.

In de videoclip van dat nummer zie je dat ik in de hal van het toenmalige gebouw van Puna een petje aan Hussein overhandig van de winkel waarin Jimmy de Ville en ik ons (nooit verschenen wel zeer stabiele) album voor Topnotch opnamen. Of zoiets. Ik weet het niet precies meer wat ik in die clip doe om twee redenen, enerzijds door overmatig jonkogebruik en anderszijds doordat ik de clip nooit durf terug te kijken omdat ik bang ben dat ik mezelf dood cringe om de ongemakkelijkheid van mijzelf bijna tien jaar geleden, iewwwwwwl.

Hussein Suleiman schreef vroeger voor een hiphopforum en ik was een rapper dus het was een kwestie van tijd voordat we elkaar tegen het lijf zouden lopen. Van dichtbij heb ik kunnen zien hoe hij veranderde in een mogul van een wereldwijd kaliber met nog steeds dezelfde hombelness over zich heen als daarvoor. Daarom heb ik het al die jaren goed kunnen vinden met hem en daarom steun ik de brand identity van DP ook; omdat ik zie dat het oprecht is. Ik ken Hussein als iemand met een diepgravende sociale betrokkenheid, een brede orientatie en een scherpe pen en daarom leek hij mij de uitgelezen eerste persoon om te vragen hoe hij deze vreemde tijden beleeft. Aan het eind kiest hij de volgende gast uit dus op dit moment ben ik net zo benieuwd als jij man bro.

Hoe ziet een dag eruit in lockdown in NYC en Hoe hou je jezelf bezig?

Net als in de meeste grote steden, blijft iedereen thuis. Ik ga om de dag naar buiten voor een wandeling, boodschappen of gewoon een frisse neus. Ik doe echt weinig deze dagen en dat vind ik prima. Het was in het begin erg wennen, alles veranderde abrupt en we hebben veel plannen moeten wijzigen. Voor mij is dit nu mijn 6e week in lockdown en ik heb inmiddels mijn draai gevonden en geaccepteerd dat dit voorlopig mijn realiteit is. Ik werk ongeveer 3uur intensief per dag, voor de rest speel ik veel op de playstation, bel ik met vrienden en familie en werk ik aan plannen voor na de lockdown. Dit is voor het eerst in 5jaar dat ik het een stuk rustiger aan doe en het bevalt me wel. Ik vlieg trouwens vandaag terug naar Amsterdam. Even quarantine en dan de vastenmaand doorbrengen met vrienden en familie.

Jullie worden kapotveel geinterviewd welke vraag kan je echt niet meer horen?

We zijn super dankbaar dat mensen ons verhaal willen horen. Het helpt ons met het verspreiden van onze boodschap dus beantwoord ik elke vraag graag. Ik merk alleen wel een patroon in de interviews die we doen en het verhaal dat schrijvers vaak willen vertellen. Als ik dat zou vergelijken met andere ontwerpers of modeondernemers gaat het vaak bij ons vaak over onze achtergrond en onze vriendschap. Ik begrijp goed dat we hier tegen alle verwachtingen in zitten, maar in de toekomst wil ik het meer over onze product, onze visie en onze manier van zaken doen hebben. Dat is waar de rest van de wereld ons van kent.

Wat lees je nu?

Seneca – On the shortness of life

Welke invloed heeft je materiële gain op je politieke overtuigingen?

Helemaal niets. Ik denk ook niet dat dat ooit gaat veranderen. Ik ben opgegroeid met weinig en heb eerstehands de economische ongelijkheid in Nederland kunnen ervaren. Ik zal daarom altijd blijven stemmen op de partijen die zich inzetten voor de kwetsbare in onze samenleving.

Kijk je uit naar ramadan en why?

100%. Ik heb het gevoel dat ik in het verleden niet het maximale uit de vastenmaand heb gehaald. In onze cultuur is het een enorme zegen om nog een ramadan mee te kunnen maken. Dat is nooit vanzelfsprekend. Het is een maand dat onder meer veel kansen bied om vergiffenis te vragen voor je zonden en dichter bij god te komen. Dat het valt tijdens een pandemie is uniek voor ons. Het wordt zeker anders dan voorgaande jaren, maar ik ga er het beste van maken. Veel thuis zitten in deze heilige maand biedt veel kansen.

Ik zag een preposterous jakka die goldlink aan had wat kan je nog meer leaken voor ons?

We komen soon met een nieuw logo.

Wat heeft die pandemie veranderd binnen DP?

We werken vanuit thuis. Dit is even wennen, maar so far so good. Mooi om te zien hoe productief het team blijft in deze sombere tijd. Onze focus tijdens deze periode is vooral om te blijven doen wat we al gepland hadden. Nieuwe kleding drops worden voor nu alleen online aangeboden. Deze periode biedt ook kansen om aan projecten te werken waar we in het verleden minder tijd voor hadden.

Wanneer je die Jay Elec plaat luistert vind je het juist wel of niet storend dat ie de hele tijd islamic termen bezigt?

Ik ken Jay elec niet persoonlijk en weet niet wat zijn intenties hierachter zijn. Ik zie hem als een artiest. En artiesten maken vaak hun beste werk door hun zijn te vertalen in hun werk. De reden waarom veel mensen vallen over de islamtische termen die hij in zijn teksten gebruikt is omdat veel geleerden in Islam het luisteren van muziek afkeuren laat staan het maken ervan.
Ik zet de plaat zelf niet meer op. Vind het erg ongemakkelijk om iemand zichzelf te horen vergelijken met God. Dat is misschien genormaliseerd in zijn omgeving, maar ikzelf word daar licht onpasselijk van en hoef dat niet te horen.

Wat is jouw quarantine tip?

Doe whatever je wilt. Maak gebruik van je tijd, of niet. Leef in het moment. Hou de mind state dat dit ook weer voorbij gaat. Kijk goed om je heen voor kansen. Het is een goed moment om te resetten. Evalueer hoe je je leven hiervoor leefde. En make some changes in your life for the better. Ga naar www.dailypaperclothing.com en koop iets voor jezelf. Je verdient het allemaal.

Aan wie geef je m door? Wat wil jij aan m vragen?

Achmed Akkabi,

“Hey Achmed, is er geen rol voor een Soma in Mocro Maffia seizoen 3?”

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*