Onderzoek wijst uit dat je een platta kan ontvangen

Onderzoek wijst uit dat je een platta kan ontvangen
20 april 2020 3omar
In Geen categorie

De dagen hebben geen staart en geen kop en het leven heeft geen richting of doel meer, maar goh wat is het wel even lekker he, even helemaal niks hoeven, nergens naar uitkijken en geen idee hebben waar het heen gaat? Nee. Supervervelend. En al helemaal als je een weekvlog probeert op te schrijven aan het eind van de week. Ik heb geen idee meer wat ik allemaal heb gedaan; mijn agenda is leeg en er zijn ook weinig foto’s om me ergens aan te herinneren. Wat ik wel regelmatig doe is dingen noteren in mijn telefoon. Laten we proberen een vlog samen te stellen van mijn notities.

De eerste notitie van de week is een uiteenzetting van de hoofdpersonen van mijn epische dansfilm die zich afspeelt tijdens het ontstaan van de bubbelingsubcultuur in de jaren negentig met werktitel Save the last bobbel. De notitie dient om me eraan te herinneren dat ik de beste vriend van de Hindoestaanse hoofdpersoon “Kivesh” moet noemen.

De volgende notities zijn een lijst met coupletten die ik heb opgenomen in de studio van Yung Internet toen ik daar onuitgenodigd pull up kwam voor een lyricale overname. Enkele noemenswaardige lines uit de verses:
“Jij speelt peng voor de gram, ik zit peng in de tram”
“Open die map met die beats met een koevoet”
“In de stu ik ben therapie. Boesjans loesoe? C’est la vie”
“Met Bartelini in de Jimmy met een borderline chimi”
“Zit in Star Trek, haze die geeft je heart attack”

Wat ik ook altijd noteer, omdat ik op een dag met Gods wil sowieso nog een keer dat podium op klim, is stand up comedymateriaal. Gedachten die potentie hebben om grappig te zijn on stage. Deze week was een daarvan: stel dat je het eens bent met je dictator. Het probleem vaak wanneer ik zulke zinnen teruglees, is dat ik geen enkel idee meer heb hoe ik die grap bedoelde. Zo ook nu.

Verder zie ik het woordje Dreft omdat ik tijdens het afwassen in mijn hoofd bezig was een gedicht te bedenken waarin de persoon die aan het woord is zich afvraagt hoe schoon de binnenkant van een flacon afwasmiddel is. Van het hele gedicht dat in mijn hoofd al klaar was om de vereeuwigd te worden is uiteindelijk alleen het woordje Dreft overgebleven. De rest komt vast nog wel. Geen haast.

Ik zie ook een notitie waarin ik mijn toekomstige zelf een gunst doe. Ik zag mezelf alweer in iemands studio staan zwoegen voor nieuwe rijmwoorden in recordtijd en gaf mezelf twee rijmwoorden cadeau waarmee ik ongetwijfeld een heel verhaal kon vertellen. Namelijk: corona app van de overheid en gedoogbeleid.

Verder zie ik een aantal coupletten uit een studiosessie met rapper en producer Jong Louis in de Townhouse. Voor de scherpe fan, ja inderdaad, mijn single met Louis had afgelopen vrijdag al op Spotify moeten staan maar is afgewezen omdat Eric Clapton op de cover werd afgebeeld. Het nummer is opnieuw ingediend met een nieuw artwork dus hou instagram.com/onkel.omar in de gaten voor wanneer ie wel online komt en informatie over hoe je de Greenmeister hoodies kunt winnen. Mohim, hoe dan ook nog even snel een bloemlezing uit de notities die zijn gemaakt tijdens die sessie:
“Maak topcontent als endemol, straf meids maar wel consensual”
“In de ottof en ik crunch dikke toppen voor de brunch”
“Onderzoek wijst uit dat je een platta kan ontvangen”

Deze volgende notitie heeft vooraf wel een gigantische spoiler alert als je mijn debuutroman Oerknal ooit nog gaat lezen. Als ie ooit afkomt natuurlijk. Tijdens een chillsessie met een paar mensen op wie ik vroeger ooit bepaalde personages uit het verhaal heb gebaseerd, kreeg ik een spontane ingeving. Een van de personages moet dood. Ik kan geen namen noemen, maar wel alvast verklappen dat het iemand is van wie jullie kapotveel gaan houden. Onthoud deze drie woorden wanneer je straks huilt: LEKKER VOOR JE!

Tot slot zie ik mijn notities van namen, adresgegevens en maten van mensen die een bundel of een onkler shirt hebben besteld. Neem contact met me op als je ook wilt. Ik kan je alvast vertellen dat deze dichtbundel hierna nooit meer in deze vorm wordt gedrukt. Dat is niet om je te chanteren, maar omdat ik toe ben aan nieuwe gedichten de wereld in helpen. De kans is ook groot dat deze kleine oplage shirts de enige zal zijn met dit specifieke oncler logo, dus als je later wil kunnen zeggen dat je de allereerste van iets hebt zoals een echte hipster betaamt, dan is dit je kans. Mijn lieve lezer ik bedank je wederom voor je belangstellende oog en zie je volgende week weer inshallah, thalla.

ps als iemand stage wil lopen bij de art department van onkel Omar entertainment, neem contact op met info@omeomar.nl want ik doe nu dus zelf letterlijk mijn eigen naam googelen en dan een random foto gebruiken die ik vind. Deze die ik nu heb gevonden bijvoorbeeld is prachtig. Shout out naar Atlynn Vrolijk die elke shot in de Onky clip eruit heeft laten zien als een gekke foto met een geweldige compositie.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*