Tekstvlog #3: Bad gegaan in de metro?!

Tekstvlog #3: Bad gegaan in de metro?!
9 maart 2020 3omar
In Geen categorie

Welkom dat je kijkt naar een gloednieuwe vlog in deze episode gaan we allemaal dingen doen die ik nu nog niet bedacht heb omdat ik deze vlog niet monteer maar opschrijf en ik nu nog bij het begin ben met schrijven.

Deze week vroeg Kees van Nieuwkerk of ik een potje kwam schaken. Ik heb vaker met hem geschaakt en hij is normaal gesproken kaolo goed maar deze keer heb ik m voor het eerst en meteen lijp schaakmat gezet. Toch een noemenswaardige achievement aangezien hij helemaal competitie speelt en shit. Onderweg naar die schaaksessie toe kwam ik Josylvio, Ashafar, Lil Kleine en Akwasi tegen. Het was een virale middag.

In de avond ging ik naar de premiere van de Ronnie Flex docu gemaakt door Sacha Vermeulen die 1 lijpe OG is in the field. De docu was zonder grap kaolo subliem gemaakt. Op die hefla heb ik ook Boef voor het eerst in mijn leven gesproken, om een hefla filmpje op te nemen, en die man zn pink en wristgame waren helemaal off the chain man bro. Nog nooit zulke intimiderende juwelen gezien van dichtbij. Erg inspirerend.

De host van de avond in de Melkweg was Jurgen Raymann. En wat veel mensen niet weten maar wat ik nu gewoon ga vertellen tijdens onkels wekelijkse story time, is dat Jurgen Raymann echt een legend is in these here streets. Zijn show Eventjes Slikken was een hele fenomeen op de basisschool en ver daarbuiten. Samen met Najib was hij vroeger die hele spreekbuis van niet westers Nederland. Hoewel, Suriname is natuurlijk westelijker dan Nederland, maar je weet hoe ik het bedoel toch bro. Ga het terugkijken als je met mij wil praten over migrantencomedy in Nederland of zwijg en verblijf eeuwig een onwetende sterveling.

De daggoe gif is gevonden! Heel goed nieuws. Wekenlang naar gezocht. Wat blijkt: de hond schonk niet uit een kraan maar uit een kan melk. Al die tijd verkeerd gezocht. Maargoed Allen Grygierczik die het heeft gevonden en dus 18 euro 99 als beloning kreeg van het Fatoefonds, doneerde dat geld aan stichting dierenbescherming, dus wie was ik om te mierenneuken over waaruit de hond dronk. Er was wel een hooggeplaatst raadslid van het Fatoefonds die claimt dat er nog eentje out there is van een daggoe die hetzelfde doet met water uit een kraan. Bij dezen looft het Fatoefonds 20 euro uit aan degene die die dan vindt.

Om te werken aan het geniale debuutalbum dat ik aan het vervaardigen ben was ik bij Max aka Gianni Futon en het ging weer helemaal kwijt. Op een gegeven moment vraagt deze man mij of ik ook zo een hekel heb aan mensen die zeggen: “nou dan moet net je bij mij zijn.” Nou dan moet je net bij mij zijn. Kaolo vreemde vogel man die Max. Je kunt hem kennen van de Engels-Duitse Outerspass waar ik nog steeds jaloers op ben dat ik dat niet als eerst heb bedacht. Ooit komt er nog een heel techno album genaamd Onkel – Power to the party peopln, wacht maar.

Allereerst wil ik Faberyayo feliciteren met zijn Lennard Nijgh prijs. Hard voor gewerkt. Lijp productieve chap. Ten tweede wilt Onkel zo vrij zijn om mijn vlog te gebruiken om mensen aan te raden lid te worden van zijn nieuwsbrief, waarin hij deze week de zin schreef “ik wacht in de gymschool tot mijn vrouw klaar is met werken zodat ze me kan vertellen wat ik moet doen.” Is al om een mo te zijn.

Verder las ik dit weekend een kapotlang artikel in de Volkskrant over een school in de Bijlmer waar ik voor het eerst heb gewerkt als leraar. De school was helemaal geradicaliseerd, er stonden leerlingen op dodenlijsten en er werden tientallen messen in beslag genomen. Ik dacht dat ik al veel had gezien toen ik er werkte maar het schijnt dus nog veel lijper gegaan te zijn.

Voor hoever ik in staat ben er op in te gaan wil ik wel zeggen dat ondanks vechtpartijen, zwangerschappen, wapens en berovingen die ik daar heb meegemaakt, de kinderen me ook heel veel goeie dingen hebben meegegeven. Zo heb ik daar voor het eerst het woord derm gehoord. Toen ik het meisje die dat zei vroeg waar het vandaan kwam zei ze “van de straat meester”. Ook hoorde ik daar voor het eerst het woord miter. Ik was al bewust van de smibtaal en had veel woorden omgedraaid horen worden, maar ik weet nog dat miter me wel aangreep. Ook kwam ik een keer op school met een blauw oog van boksen en vroegen brutale jongetjes “meester u bent gespat, he?” Ook een prachtig nieuw werkwoord, spatten. Nooit eerder van gehoord. Tot slot een herinnering die ik nooit meer ga vergeten, dat tijdens een schrijfwedstrijd twee jongens hun verhaal met hevige Antiliaanse accent voorlazen en dat begon met: “Lil Kleine opende zijn telefoon. Daar zag hij een grote kut.”

Tot slot een kort verhaal over hoe ik laatst badda ging in de metro. Ik had een hele dikke Boerejongens vorie gerookt om zeven uur ’s ochtends en stond in een metro met mijn fiets. Ik dacht eerst wat beweegt die metro wild, maar mijn hele equilibrium was gewoon cronchy gegaan door die nucleaire jonko. Als een blinde bejaarde zocht ik een zitplek en deed ademhalingsoefeningen. Mijn fiets viel kapothard om en binnen een halve seconde heb ik m weer overeind, dan pas keek ik de rest van de metro in naar het ochtendvolk.

Links voor me zit een vrouw met een blonde daggoe, ja. Er komt een gast aangelopen. Ziet de hond. Gaat op 1 knie. Aait de hond heel intens. Zonder iets te zeggen. Voor iets van tien seconden. Staat op en loopt door. Zegt niks he. Het is doodstil in de metro. Plotseling begint de hond te huilen. Zoals een wolf. De eigenaar probeert hem met woorden te overtuigen dat hij moet ophouden. Ze legt haar hand op zijn kop. Hij blijft doorgaan. Ze smackt ‘m een paar keer. Werkt ook niet.

Als ik uitstap en met mijn fiets richting de lift loop wordt mijn blik gevangen door een man op leeftijd met een baret op en een grijze jakka, in de lift. Hij kijkt me strak in de ogen aan. Maximaal twee meter tussen ons in. En de lift gaat langzaam omlaag. Wat is Nederland toch een lijp land om in te leven.

Hou de 25ste vrij voor een nieuwe Onkels Nevenactiviteit. Check Jong Louis zn IGTV voor een studiosessie waarin we een dodelijke pokoe maken. Respecteer vrouwen. Ga naar hefla.nl en steun het fatoefonds zodat we leuke dingen kunnen blijven doen zoals hilarische hondengifs zoeken. En vergeet niet, het leven is een hefla maar je moet zelf de slingers ophangen.

Comments (3)

 1. Richard van Leerdam 3 jaar geleden

  wat betekent miter dan

  • Drerrie 3 jaar geleden

   Vraag ik mij ook af

   • Joopie 3 jaar geleden

    Nucleaire jonko 😂😂😂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*