Ja mang kill

Ja mang kill
15 februari 2020 3omar
In Geen categorie

De kerstman is teringvroeg dit jaar maar niet zonder reden. Omdat donderdag de 20e de allereerste editie van mijn poëzie evenement ONKELS NEVENACTIVITEIT plaats heeft, krijgen jullie nu alvast het voor maandag bedoelde gratis stuk tekst. Op deze manier kunnen we maandag een poëzie special doen met alleen maar gedichten en kan ik alsnog van deze waardeloze gedachten af. Geen dank niffos en nichten.

Strapped met mijn Cineville pas betrad ik een kwartier te laat en naar Champagne assie riekend een door grijze tattas gevulde bioscoopzaal in een bios die pal naast mijn volgende afspraak was gesitueerd. Het was een film met Herman Finkers in de hoofdrol over een man die zo lijp wordt van de bemoeizuchtigheid van zijn vrouw dat hij doet alsof hij Alzheimer heeft om van haar gezeur af te zijn. Dat klinkt hilarisch herkenbaar en dat is het ook. Niet alleen voor de 60plussers in de zaal maar zelfs voor deze nog redelijk jonge, ouwe lul. De film deed me denken aan vervlogen relaties waarin ik soms ook had gehoopt dat ik dement was. En Herman speelt een kaolo voortreffelijke sjoemelaar. Maar wat deze film hoofdzakelijk geweldig maakt is dat ie volledig Gronings is. Dus nu weet ik dat Groningers een man een “kill” noemen en soms is “mangs”. Broer je moet je voorstellen hoe stuk je gaat wanneer oude witte mensen de hele tijd praten over kills en mangs. Je gaat stuk.

De afsluiter van de Yung Internet tour in de Melkweg was lijp memorabel. Thanks Jong Louis en Tommy Oost voor de gastbijdragen, Trippy voor het dj-en en Nino voor het filmen en Based Universe, Freshcotton en Filling Pieces voor de supportings. Shout out naar het gek dom litte publiek dat zorgde voor een voorprogramma dat menig hoofdprogrammas eruit zou doen laten zien als luttele stofkorrels in een heftige rukwind. Ik ben mijn vergelijkingen met als nog aan het oefenen, binnenkort worden ze beter ik zweer. Shout out naar Mauro die doodziek tussen braaksessies door alles heeft gegeven tijdens het optreden. Shout out naar het meisje met het zelf vormgegeven Jamanbroer shirt en alle leden van de Privacy gang: wie had ooit gedacht dat een track over online privacy en bescherming van persoonsgegevens zo een virale uitwerking zou hebben op zoveel youths. Non shout out naar alle mensen in de kleedkamers die alleen maar ruimte vulden maar geen doel dienden. Ook een hele grote non shout out naar de mensen op de voorste rij die mijn net aangeschafte zonnebril hebben gestolen.

Ook werd ik deze week naar het van Goghmuseum uitgenodigd door Hussein Suleiman voor de lancering van de Goghmuseum x Daily Paper collectie. Op deze hefla kwam ik onder andere Mister VI tegen en ik drukte hem op het hart dat ik sowieso iets ga doen met mijn en zijn gezamenlijke bubbling banger genaamd Shisha Lounge. Wacht maar, haters. Tijdens de openingsceremonie vertelde een guy van het museum dat hij en Hussein elkaar tegen het lijf liepen in Soho house en daar besloten deze samenwerking aan te gaan. Het deed me denken aan dat ik zelf met Hussein in de Soho zat vorig jaar. We hadden elkaar lang niet gesproken en hij vertelde onder andere dat hij bezig was met deals met zoveel nullen dat mijn hoofd tolde. Toen hij vroeg waarop ik allemaal was, antwoordde ik dat ik bezorger was voor de Albert Heijn. “Werk is werk,” zei hij. Wise man.

Een andere noemenswaardige recentelijke ontwikkeling is het uit zijn voegen barsten van het @hetiseenhefla Instagram account, waarop plaatjes worden voorzien van commentaar in ignorant Marokkaanse straattaal. Bijvoorbeeld een plaatje van het zoenende eerste homohuwelijkstel in Ierland waarbij ik had bedacht dat de ene vrouw “kom hier a flikker” zei tegen de andere, maar die inmiddels is verwijderd omwille van aantstootgevendheid. Degene die het heeft gerapporteerd was zeker verdwaald, op zoek naar een buurtpreventie app om in het wilde weg in te snitchen. De website hefla.nl is vrijwillig aangemaakt door een follower en nadat ik dat postte, maakte een andere slime het @hetiseenhefla insta account aan. Dit is een voor en door jullie gecreeërde community voor mensen met een hele specifieke smaak op het gebied van fatoeisme. De reacties zijn overweldigend en ik ben blij dat ik niet de enige ben met retarded humor. Bovendien hoop ik zo toch ook stiekem mijn steentje bij te dragen aan interculturalisatie. Dit is al de tweede keer dat ik dat woord bezig op deze site zonder dat ik weet of het een woord is, maar het is mijn site en je kunt de tering krijgen. Staat jouw naam in de url balk? Nou dan.

Verder is de eerste cd getiteld ‘Verlegen’van Baby Boys uit, de Burning Fik rapgroep bestaande uit mooiboys Baby Milo en Boy Visser heeft een tering hard debuut gemaakt met als afsluitende pokoe een meesterwerk van hen met mijn bloedeigen zoon en geboren superster Suilju. De track is een soort Blink 182 meets 2005 Lil Wayne achtige sound of zo en je hoofd wil ontploffen zodra je het hoort. Ben Kraak, de bassist van Abel zijn band omschreef de track volkomen terecht als volgt: “het is alles wat we tevergeefs probeerden met TDTMCM.” Mijn favoriete moment van de ‘Verlegen’ luistersessie was dat producer Ybra ‘Hard in the paint’ van Waka Flocka draaide en precies alle muziek weghaalde op het moment dat in het nummer het woord nigga wordt gezegd. Je hoorde van alle tatta aanwezigen twee mensen heel zachtjes het woord weer inslikken. Hilarisch.

Verder ben ik in de studio geweest met Bartelini, de rechterhand van Yung Felix, die over niet al te lang de volgende grootheid zal zijn op producergebied, om te werken aan het nu al volmaakte volwassen onkel album dat eraan komt. Hij bleef doordrammen dat we house moesten maken dus dat heb ik met tegenzin gedaan en ik kan je zeggen die track is weer van een niveau waar je een baby van wilt dood wurgen. Bij kaolo rare wijze van spreken.

Be on the lookout voor dat album. Luister het Babyboys album. Koop voordat het te laat is die Daily Paper x Vincent collectie. Ga die film zien als je dood wil lachen, de benen van Hillegard of zo heet ie, ook perfect voor met je moeder. Tenzij je mokro bent, ivm schaamtecultuur en zo. Daarover hebben Bart en ik ook een nummer gemaakt trouwens. Een nummer over een overdreven respectvol feest bij je mokro familie thuis. En de titel daarvan is. Zet je schrap. Hefla. Daar is de hele fatoe begonnen en ik ben benieuwd waar ie zal eindigen. En ik laat jullie ook nog weten wat Hilary Duff heeft gereageerd op het Valentijnsgedicht dat ik voor haar op instagram heb neergeploft in de hoop dat ze het ziet en haar man verlaat.

In aanloop naar de poezie-avond Onkels Nevenactiviteit (die je nu als @onkelsnevenactiviteit ook kunt volgen op instagram alsof ik niet al genoeg accounts heb) doen we maandag dus een special op deze site met alleen maar gedichten. Hoe of wat ga ik nog bedenken want ik werk graag op het allerlaatste moment en dan nog net iets later waardoor het zo stressvol wordt dat je een soort McGuyver moet zijn om je eruit te redden. Zo hou ik de hayat een beetje spannend. Dat was het voor deze week a drerrie. Thalla f’rasek en thalla f’mensen om je heen. Tot maandag. <3

Comment (1)

  1. Guido 3 jaar geleden

    Ewa broer hoe kan ik die laatste track van Verlegen luisteren op spotiy?

    P.s. Heb deze site vandaag gevonden en het is direct mijn startpagina geworden a niffo.

    xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*